Balayage

Balayage” är en teknik där hårfärg målas på håret för att skapa en graderad, mer naturligt utseende effekt”, säger Warren. Det betyder att det sista utseendet är mindre randigt än höjdpunkter från det förflutna, samtidigt som det erbjuder samma underbara dimension och roliga färg.


Det är lätt att älska balayage hårfärg, den enkelt svala hårtrenden som har tagit röda mattor med storm. Utseendet uppnås via handmålade höjdpunkter och “kunder älskar tekniken eftersom det ger ett naturligt solkysat utseende i håret och underhållet är mycket lättare än traditionella folier.


Vill du återskapa de naturliga höjdpunkterna du hade som barn? Balayage kan göra det. Balayage får dig att se ut som om du just återvänt från en påkostad sommarlov. Balayage säger, “Jag har bra hår” på ett sätt som är subtilt men ändå märkbart – inte prickigt och uppenbart. Här är allt du behöver veta om trenden.


Vänta, vad betyder “balayage”?

Termen kommer från det franska ordet “balayer”, vilket betyder att svepa. Det är en term som refererar till hur färgen appliceras, inte själva färgen. “Balayage är en teknik där hårfärg målas på håret för att skapa en graderad, mer naturligt utseende effekt.


Det betyder att det sista utseendet är mindre randigt än höjdpunkter från det förflutna, samtidigt som det erbjuder samma underbara dimension och roliga färg. Dessa handmålade höjdpunkter “möjliggör ljusstyrka och kontrast i håret, samtidigt som det fortfarande ser naturligt ut Åh, och om du undrar, uttalas det “baa – lee – ahge.


Vad är skillnaden mellan balayage och ombre?

Ombré innebär att du färgar håret så att det är mörkare i botten, och sedan gradvis ljusare i längder och toppar. Övergångarna är mer tydliga till skillnad från en balayage. Med en ombre används ofta många olika färger, för att det på ett naturligt sätt ska se ut som att håret går från en färg till en annan.


Hur blir min utväxt några veckor efter jag färgat balayage? 

Vi är nog många som inte gillar en tydlig utväxt, men som samtidigt inte har råd att springa till frisörsalongen stup i kvarten. Om du känner igen dig, men samtidigt är sugen på att färga håret, är balayage definitivt något för dig. Genom att slinga håret i en färg som är max tre nyanser från din egentliga färg får du till ett naturligt resultat, och eftersom slingorna är så naturliga blir inte heller utväxten lika tydlig.Jag har rakt och kort hår, kan jag göra balayage ändå?

När man googlar balayage möts man av bilder på långt och vågigt hår med mycket volym. Men hur gör man egentligen om man har rakt, kort hår med näst intill obefintlig volym? Balayage är en utmärkt teknik att använda sig av för att få till rörelse, djup och volym i håret. Prata med din frisör om vilka färger som passar dig bäst, men en blandning av kalla och varma toner kan ge ditt hår ett helt nytt liv.


Kan jag färga balayage hemma?

För att få det bästa resultatet rekommenderar vi att du går till en kunnig frisör för att färga balayage.